miercuri, 8 mai 2013

Despre executarea in natura a obligatiei de intretinere datorata de parinte pentru copilul sau

Excelent articol, ce dezbate amanuntit aspectele acestei probleme.
http://www.juridice.ro/258293/executarea-in-natura-a-obligatiei-de-intretinere.html

4 comentarii:

  1. Ce as putea face???- sotul a parasit locuinta comuna si de o luna de zile nu a platit nici un fel de pensie alimentara sau de vr-un sprijin financiar ,vreau sa mai mentionez si faptul ca eu sunt insarcianta in luna a 7a si mai avem un minor in varsta de 1 an si 7 luni.Va multumesc!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce as putea face???- sotul a parasit locuinta comuna in urma cu o luna ,de atunci nu a platit nici un fel de pensie alimentara sau vre-un sprijin ,mentionez faptul ca sunt insarcinata in luna a 7a si mai avem un minor in varsta de 1 an si 7 luni .Va multumesc!!1

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună ziua!
    Aveti posibilitatea de a-l chema la judecată pentru ca instanta să îl oblige să plătească contribuţia sa pentru cheltuielile de creştere a copilului.
    Înainte de asta însă, trebuie să apelati la un mediator pentru a parcurge procedura sedintei de informare asupra avantajelor medierii. In urma acestei sedinte, daca dv si sotul alegeti medierea, se poate ajunge la o intelegere. Dacă nu, vă recomand un avocat bun.
    Pentru mai multe detalii sunati-mă la nr de tel 0740843792

    RăspundețiȘtergere
  4. De asemenea, puteti face plangere penală pentru abandon de familie. Acţiunea penală pentru abandonul de familie se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, împăcarea părţilor înlăturând răspunderea penală. Dacă părţile nu s-au împăcat, însă în cursul judecăţii inculpatul îşi îndeplineşte obligaţiile, instanţa, în cazul când stabileşte vinovăţia, poate pronunţa împotriva inculpatului o condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. 

    RăspundețiȘtergere