luni, 5 noiembrie 2012

De ce să apelezi la mediere în cazurile de divorţ

 

          La ora actuală un proces de divorţ poate dura în instanţă ani buni, în principal din cauza acţiunii de partaj al bunurilor comune.
Medierea în asemenea cazuri este benefică, atât pentru soţii aflaţi în divorţ, cât şi pentru copiii lor, deoarece se păstrează caracterul confidenţial al divorţului, se ajunge la un acord stabilit in comun de catre soti, mult mai rapid și deci, mai puțin tensionat pentru toți membrii familiei.
          Cele două părţi pot apela la medierea conflictului familial atât din proprie iniţiativă, până la introducerea în instanţă a acţiunii de divorţ, dar şi pe timpul procesului de divorţ, când procesul se suspendă, pe timpul medierii.
         Medierea se bazează pe încrederea pe care soţii care divorţează o acordă mediatorului, ca persoană aptă să faciliteze comunicarea şi negocierile dintre ele şi să le sprijine în soluţionarea conflictului.
          Apelând la mediere, părţile pot scurta procesul de partaj al bunurilor comune, procesul putându-se încheia la primul sau al doilea  termen de judecată.
          Procedura de mediere privind divorţul între soţi se poate finaliza în una până la patru şedinţe, respectiv, maximum o lună.
          Se remarcă în cazul medierii economiile de timp şi băneşti pe care le înregistrează părţile care au apelat la mediere, pentru desfacerea căsătoriei. Se poate spune că divorțul prin mediere este cea mai ieftină procedură de divorț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu