luni, 5 noiembrie 2012

Despre mediere in cazuri de malpraxis medical, cu Laurentiu Belusica


Conferentiar universitar doctor Laurentiu Belusica, de la UMF “Carol Davila” Bucuresti, prezent la lucrarile Scolii de Vara 2012 de la Brasov a spus:
 
“Medierea conflictelor interumane capata valente tot mai importante si in Romania. Intrata deja de multa vreme in practica judiciara europeana, medierea a devenit obligatorie in Romania din 1 octombrie 2012. O forma particulara a conflictelor interumane este suspiciunea existentei malpraxis-ului. In relatia medic-pacient malpraxis-ul poate fi declarat chiar de catre pacient sau de familia acestuia. Odata declansat conflictul, se pot autosesiza (in functie de gravitate) Colegiul Medicilor, organele de cercetare judiciara.
Echipa de mediere are rolul de a afla adevarul si de a gasi o solutie amiabila in limitele legii, pe care sa o accepte ambele parti implicate in conflict. Aceasta activitate presupune abilitati deosebite si cunostinte medicale solide ale echipei de mediere. Se arata rolul cooptarii in echipa, eventual, a unui medic neutru care sa asigure interpretarea corecta a datelor medicale.
Este scos in evidenta rolul studiului unor cazuri similare. Concluziile subliniaza rolul medierii in conflictele generate de malpraxis si principalele aspecte ale activitatii de mediere in aceste situatii.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu